gfgmjj.gif

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η Ιερη Εθνική μας κληρονομιά











Update ..... 17 Ιουνίου





Μετα απο μια πολυ καλη ιδέα που ειχε η xeimwniatikhliakada ,

και μετα απο δική της παρότρυνση δημιουργησαμε μια σελίδα για συλλογή υπογραφών σχετικα με την Επιστροφή των Γλυπτων του Παρθενώνα.

Θα μπορεσουμε ετσι να προωθήσουμε το σύνολο των υπογραφών μας στον Τυπο, στο ΥΠΕΞ, στο Υπουργειο Πολιτιμού και κυρίως στο Βρεττανικό Μουσείο αλλα και σε ξενα ΜΜΕ.

Ολοι εμεις οι Bloggers οταν ενώσουμε τις φωνές μας και αναδείξουμε το θεμα μεσα απο τις ιστοσελιδες μας εχουμε την δυναμη να ακουστούμε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά , παρα προσπαθόντας ο καθένας μόνος του.
εδω
και να το προωθήσετε μεσω των ιστοσελίδων σας εαν φυσικά συμφωνείτε....

Γι αυτό θα σας προέτρεπα να υπογράψετε




Μια πολυ αξιόλογη εργασία έκανε εδω και ο καλός μου φίλος ο Osiris







" Τυφλά είναι τα μάτια που δε χύνουν δάκρυα βλέποντας, Ω, Ελλάς αγαπημένη, τα ιερά σου μάρμαρα να αρπάζονται από βλάσφημα Εγγλέζικα χέρια που έχουν ξαναπληγώσει την πονεμένη σου καρδιά και αρπάξει τους θεούς σου, τους θεούς που μισούν το απαίσιο κλίμα της Αγγλίας. "

Λόρδος Βύρωνας




Πολυς λόγος γίνεται αυτες τις μέρες και συγκεκριμένα για τις 20 Ιούνη που ανοίγει τις πύλες του κατω απο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης το καινούργιο..... " σπίτι " αυτης της αρχαιας κληρονομιάς μας , το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.







Δυστυχώς όμως δεν θα ειναι εκει ολα τα αρχαία που σώζονται απο την Ακρόπολη.
Θα λείπουν τα επονομαζόμενα " Ελγίνεια Μάρμαρα " τα οποία βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο... και ειναι πολλά ! !

Συγκεκριμένα ειναι :






56 πλάκες της ζωφόρου
15 μετόπες
17 εναέτια αγάλματα
1 Καρυάτιδα
και 1 κολώνα του Ερεχθείου.


"Το θέμα που προκύπτει και το ερώτημα που πρέπει ν απαντηθεί , ειναι σε ποιό συγχρονο Μουσείο θα πρέπει να φυλάσσονται και να εκτίθενται τα Μάρμαρα, ώστε να είναι καλύτερα διατηρημένα και προσιτά σε περισσότερους επισκέπτες "...

Αυτή ηταν η δήλωση του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου στις 14 Ιουνίου 2003. Με αυτο το σκεπτικό αντιδρούσαν μέχρι τώρα και δεν δέχονται να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα εκεί απ όπου τα έκλεψαν...

Με την ολοκλήρωση όμως του Μουσείου της Ακρόπολης, του πλέον συγχρονου Μουσείου της Ευρώπης και ενός απο τα τελειώτερα του κόσμου , το επιχείρημα τους καταρρέει....










Τον αγώνα για την διεκδίκησή τους και το επίσημο αίτημα επιστροφής τους διατύπωσε πρώτη το 1982 η "τελευταία Ελληνίδα Θεα" , η αλησμόνητη Μελίνα στην σύνοδο υπουργών Πολιτισμου στο Μεξικό.

Στις 30 Οκτωβριου 2007 η Βρετανική επιτροπή υποστήριξης για την επιστροφή των Μαρμάρων που εδρεύει στο Λονδίνο, εστειλε επιστολή στο Βρετανικό Μουσείο και στο Βρετανικό τύπο, απαιτώντας την επιστροφή και στέγαση στο Νέο Μουσείο κινητοποιώντας παράλληλα και την Αγγλική κοινή γνώμη....
(Διαβάστε http://www.parthenonuk.com/index.php )
« Οφείλουμε να σταματήσουμε να μιλάμε περί Ελγινείων Μαρμάρων γραφει η βραβευμένη με Νομπέλ Λογοτεχνίας Νοτιοαφρικανή συγγραφέας Ναντίν Γκόρντιμερ .
Τα Γλυπτά δεν ανήκουν και δεν ανήκαν ποτέ στον λόρδο Ελγιν. Δεν είναι αυτές οι ρίζες τους.
Όπως καταδεικνύει ο Χίτσενς με σπουδή και πάθος, υπάρχουν τμήματα των Γλυπτών του Παρθενώνα τα οποία ο λόρδος Έλγιν, βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα στη διάρκεια της ύστερης οθωμανικής κυριαρχίας αφαίρεσε απευθείας από τη ζωφόρο του Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας.
Δεδομένης της προέλευσής τους, λοιπόν, μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα ότι τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα.
Ωστόσο, σε σχέση με ό,τι αντιπροσωπεύει η αρχαιοελληνική κουλτούρα, τα ιδανικά του ανθρωπισμού και της ομορφιάς της Τέχνης, μπορεί να υποστηριχθεί ότι η ζωφόρος του Παρθενώνα ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρου του κόσμου ,σε όλους εμάς που, έστω υποσυνείδητα, ανακαλούμε από εκεί κάτι από τη δική μας δημοκρατική αισθητική.

Από μια τέτοια επιχειρηματολογία προκύπτει μια άλλη: πού πρέπει να εκτίθενται παρόμοιες μορφές τέχνης οι οποίες ανήκουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα; Πού μπορεί η πλειονότητα εξ ημών να απολαύσει μια ματιά τόσο διαφωτιστική;

Η αίθουσα του Παρθενώνα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα, προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα να “ακολουθήσει” κανείς την Πομπή των Παναθηναίων όπως απεικονίζεται στη ζωφόρο (μήκους 106 μέτρων) και δη σε έναν χώρο που βλέπει κατευθείαν στον Παρθενώνα,στην κορυφή του Ιερού Βράχου
».


" Αν με ρωτήσετε εάν θα ζω όταν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα επιστρέψουν στην Ελλάδα, σας λεω πως ναι, θα ζω. Αλλά κι αν ακόμη δεν ζω πια, θα ξαναγεννηθώ".




ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ








Καιρός να αφυπνιστούμε όλοι λοιπόν και να απαιτήσουμε δυναμικά την επιστροφή εκει που πραγματικά ανήκει αυτη η κληρονομιά που μας αφησαν οι πρόγονοί μας 2500 χρόνια πριν.....







102 σχόλια:

Σταλαγματιά είπε...

Ο αγώνας της έμεινε στην μέση.
Τα μάρμαρα δεν γύρισαν εκεί που ανήκουν και δεν ξέρω αν θα γυρίσουν ποτέ.
Πότε κατάφεραν κάτι για να το κάνουν τώρα.
Έφυγε εκείνη κι όλα σταμάτησαν.
Με πονά να βλέπω κομμάτια του πολιτισμού μας στα χέρια ξένων.
Ακόμη κι εκείνα που δωρίσαμε εμείς.
Γιατί;
Η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μύλο και πολλά άλλα που κοσμούν ξένα μουσεία και θαυμάζονται από χιλιάδες τουρίστες.
Εύχομαι και ελπίζω μια μέρα να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει.

Καλή σου μέρα Άρη !

Roadartist είπε...

Εύχομαι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τι θησαυρός ανεκτίμητος είναι ο ελληνικός πολιτισμός.. Εύχομαι το Νέο Μουσείο να γίνει η αφορμή για να τον μάθουμε όλοι ξανά, να ενδιαφερθούμε αληθινά, να τον αγαπήσουμε.
Χωρίς εθνικισμούς, με γνήσια αγάπη και προσήλωσή στον πολιτισμό μας, που πρέπει να μας καθορίζει σε κάθε καθημερινή μας πράξη..
Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι πολιτικοί σαν τη Μελίνα.
Κάπου διάβασα ότι από όλους τους Διευθυντές Μουσειών του Κόσμου, ο μόνος που θα απουσιάζει θα είναι του Βρεττανικού. Καθόλου τυχαίο, έχουνε θορυβηθεί πολύ και ήδη το δείχνουν φανερά.
Είναι ΠΟΛΥ σημαντική στιγμή αυτή .. άλλοι άνθρωποι την οραματίστηκαν, αγωνίστηκαν και δε πρόλαβαν να την ζήσουν.. ας αγκαλιάσουμε τον πολιτισμό μας..
Καλημέρα Άρη!

jacki είπε...

Απίστευτη η ψυχική δύναμη και ο ζήλος αυτής της γυναίκας..
Καλημέρα Άρη..
Να είσαι καλά.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ολους τους Ελληνες νομίζω το ίδιο μας πονά να βλέπουμε κομμάτια του πολιτισμού μας εκεί που δεν πρέπει να βρίσκονται.
Θέλω να ελπίζω ότι εμείς τουλάχιστον θα ζούμε όταν έρθει η μέρα της επιστροφής. Γιατί πιστεύω ότι θα έρθει αυτή η μέρα.
Καλή σου μέρα Αρη μου!!

✿ margarita είπε...

Ας ήταν να γίνει το όνειρο αλήθεια..να επιστρέψουν τα μάρμαρα,να ξαναγεννηθεί η Μελίνα!

Καλή σου μέρα Άρη

thalassamov είπε...

Επιτέλους ανοίγει λοιπόν!!!!

Να διαφωνήσω, επέτρεψέ μου, με τον όρο "Εθνική κληρονομιά". Οι αρχαιότητες είναι Παγκόσμια Κληρονομιά κι οφείλουμε επιτέλους να βγούμε από τα στενά όρια των γεωγραφικών πλαισίων στα οποία έτυχε να γεννηθούμε.
Παρ' όλα αυτά, σίγουρα, ο τόπος καταγωγής του κάθε ευρήματος πρέπει να μην παραγκωνίζεται με τον τρόπο που έκαναν για περίπου 2 αιώνες οι μεγάλες και πλούσιες χώρες.

Ευελπιστώ πως τα Μάρμαρα θα επιστρέψουν σύντομα.

Ένα από τα καίρια επιχειρήματα της αρχαιολογικής επιστήμης είναι πως όταν το αρχικό κτίριο υφίσταται, τότε πρέπει τα θραύσματα να επιστρέφουν στον συγκεκριμένο χώρο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να τα θαυμάσει στην αρχική τους δομή και περιεχόμενο.
Αν πάλι το κτίριο δεν υφίσταται, τότε καλύτερα για τα θραύσματά του να συνυπάρχουν σε κάποιο εκθεσειακό χώρο. Δεν έχει πλέον σημασία αν αυτό είναι στην χώρα καταγωγης ή στο εξωτερικό αφού δεν υπάρχει το αρχικό κτιριακό περιβάλλον.
- Αν η Αφροδίτη της Μήλου λοιπόν, κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, δεν πρέπει να μας φαίνεται παράλογο. Εξάλλου με την ίδια λογική θα πρέπει να επιστραφούν αρχαιότητες από τα μουσεία της Αθήνας στα διάφορα μικρά τοπικά μουσεία.-

Στην περίπτωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ευτυχώς, έχουμε να κάνουμε με την πρώτη περίπτωση.

Η πολιτική των Άγγλων δεν αξίζει χαρακτηρισμού. Το να δεχόμασταν την προσφορα "δανεισμού" και μάλιστα με έξοδα μεταφοράς του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμου, θα ήταν τουλάχιστον μια λανθασμένη κίνηση "απελπισίας".

Αυτά για σήμερα, Άρη μου!
φιλάκια σου πολλά!!!

eirini είπε...

Εγώ πολύ φοβάμαι ότι τώρα θα βρουν άλλο επιχείρημα για να μην μας τα δώσουν πίσω!!! Για σκέψου... τί θα έχουν μετά να δείχνουν στο δικό τους μουσείο; ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μακάρι το όνειρο της Μερκούρη να γίνει σύντομα πραγματικότητα!
Εξαιρετική ανάρτηση Άρη μου! Καλησπέρα και πολλά φιλιά!!!

Osiris είπε...

Στο εξωτερικό... ξέρεις τι θα έκανε κάποιος λαός που σέβεται τον τόπο του σε μια τέτοια περίπτωση;
Θα είχαν αναλάβει ο καθένας, χωρίς να τους το πει κανένας να το κάνουν, να μιλάνε γι' αυτό το θέμα, σε κάθε ξένο που επισκέπτεται τη χώρα, έτσι ώστε το θέμα να πάρει διαστάσεις και να γίνει γνωστό. Το ίδιο θα έκαναν στα "μουλωχτά", ακόμη και οι ξεναγοί.

Σε αυτές τις χώρες βέβαια... οι ξεναγοί είναι άνθρωποι με πολλές γνώσεις και υψηλό iq και συνήθως είναι και πολίτες της ίδιας χώρας!!!

...Και τα ταξιδιωτικά γραφεία, τους αμοίβουν "γερά" επειδή ο Τουρισμός είναι... the most important income source. ;)

Καλό σου βράδυ καλέ μου φίλε.
Να είσαι καλά.

Osiris είπε...

Α!!! Γύρισα να πω και αυτό:

" Τυφλά είναι τα μάτια που δε χύνουν δάκρυα βλέποντας, Ω, Ελλάς αγαπημένη, τα ιερά σου μάρμαρα να αρπάζονται από βλάσφημα Εγγλέζικα χέρια που έχουν ξαναπληγώσει την πονεμένη σου καρδιά και αρπάξει τους θεούς σου, τους θεούς που μισούν το απαίσιο κλίμα της Αγγλίας. "

Λόρδος Βύρωνας


...Θα συμφωνήσω Λόρδε!!!
Και ξέρεις πόσο σε λατρεύω!!!
Ποιά μάτια εννοείς όμως;
Μάλλον των ξένων... που έχουν πάντα επιθετικές τάσεις παρ' όλο που εμείς έχουμε κάνει τα αδύνατα... δυνατά.

Καθάρματα ξένοι!!!

logia είπε...

Μόνο τα Μάρμαρα της Ακρόπολής μας βρίσκονται σε ξένα μουσεία;
Κι άλλα δικά μας αγάλματα και άλλοι αιγυπτιακοί θησαυροί και άλλοι αραβικοί και από πολλές άλλες χώρες, που είχαν κάποτε ή εξακολουθούν να έχουν τη ρετσινιά του "υπανάπτυκτου", βρίσκονται σε ξένα μουσεία των "αναπτυγμένων" χωρών.
Αλλά θα πρέπει εμείς οι ίδιοι μέσω της εκπαίδευσης και της παιδείας να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικοί θησαυροί είναι όοολες αυτές "οι πέτρες" όπως πολύ συχνά ακούγεται να ονοματίζουν την αρχαία κληρονομιά μας. Και όταν εμείς οι ίδιοι τα εκτιμήσουμε, τότε θα βρούμε και τον σωστό τρόπο να απαιτήσουμε -και αυτή μας η απαίτηση δεν θα σηκώνει αντιρρήσεις- να επιστραφούν οι θησαυροί στον τόπο τους! Στους τόπους τους...
Αυτή είναι η γνώμη μου και συγχωρήστε με αν έχω λάθος, αλλά ο πατέρας μου με πήγε για πρώτη φορά στην Ακρόπολη και μετά στους Δελφούς και μετά στην Επίδαυρο και στις Μυκήνες και στο Σούνιο κλπ όταν ήμουν 4 χρονών και έκτοτε εκατοντάδες φορές. Και ήταν ένας αγράμματος άνθρωπος...
Πόσοι απο μας πηγαίνουμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τα "αρχαία" μας και πόσοι τους μιλάμε για τους κλεμμένους θησυρούς;
Ελπίδα και ευχή μου το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης να σταθεί η αφορμή ή η αιτία, που θα μας επιστραφούν τα Μάρμαρα... και μακάρι όλοι οι θησαυροί του κόσμου να επιστραφούν εκεί που ανήκουν...

mar9659 είπε...

Άρη μου τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους.Αν και δεν λείπουν μόνο αυτά ,όπως σωστά είπε και καποια φίλη. Οσο για την επιστροφή τους,αμφιβάλλω το πότε θα ξαναγυρίσουν στον τόπο μας,απο την στιγμή που δεν πρόλαβε η αείμνηστη "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"μικρή κοπέλα είμουν όταν έφυγε,απο κοντά μας και έγινα μεσήλικη...κι ακόμα θα επιστραφούν... Γιατί η ΜΕΛΙΝΑ ήταν μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ είχε ψυχή και πείσμα κότσια για να διεκδικεί, ότι μας ανήκε και άλλη σαν ΑΥΤΗΝ δεν νομίζω να ξαναγεννηθεί στον αίωνα που ζούμε εμείς φίλοι μου τουλάχιστον!!άποψη μου φυσικά! Καλή μέρα να έχεις Άρη μου!

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωποι σαν την Μελίνα ζούν και θα ζουν μέσα από τα όνειρα που χάραξαν δρόμους που οδηγούν στο μέλλον...

Θα γυρίσουν τα μάρμαρα ... θα γυρίσουν, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς είναι θέμα χρόνου...

Και εμείς θα πρέπει να συνεχίζουμε να το ζητάμε σταθερά με κάθε μέσο και τρόπο...

Ανώνυμος είπε...

" Τυφλά είναι τα μάτια που δε χύνουν δάκρυα βλέποντας, Ω, Ελλάς αγαπημένη, τα ιερά σου μάρμαρα να αρπάζονται από βλάσφημα Εγγλέζικα χέρια που έχουν ξαναπληγώσει την πονεμένη σου καρδιά και αρπάξει τους θεούς σου, τους θεούς που μισούν το απαίσιο κλίμα της Αγγλίας. "

Λόρδος Βύρωνας
Τυφλά! Εθελοντικά Θεότυφλα! Τα μάτια αυτών που έκλεψαν τη μετώπη του Παρθενώνα! Και τα κρατούν κλειστά γιατί έτσι μόνο δεν θα κλείσει το British Museum ! Αλήθεια τι απ ότι φιλοξενεί εκεί μέσα δεν το εκλεψαν από κάποιον άλλο λαό? Τι δικό τους έχουν να επιδείξουν! Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που χαίρομαι για την απόφασή μου να μην συνεισφέρω καταθέτοντας τον οβολόν μου( εισητήριο)και να μπω στο B.M. ή την Δικλή μας Νικη της ΣΑμοθράκης στο Λούβρο.

Εβλεπα χτες μια εκπομπή με τους εκπροσωπους του μουσείου τους.Εμμένουν σαφώς στη θέση τους να μην επιστρεψουν τα κλεμμένα! Εμείς τι κάνουμε? Θαυμάζουμε ότι μας έχει απομείνει?
Αναστασία μου, λες ευχομαι μια μέρα να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει! Πως? πληρώνοντας εισητήριο στο Λούβρο για να δούμε τη Νίκη της ΣΑμοθράκης? Κανονικά θα έπρεπε- το μινιμουμ- να είχαμε απαιτήσει, στη συγκεκριμένη αίθουσα που σημειωτέον έχει ξεχωριστό από το υπόλοιπο μουσείο εισητήριο, να είχαν δωρεάν την είσοδο στους Ελληνες!
Βρίσκω πολύ καλή την ιδέα του Οσιρις , για το πως θα πρέπει να κινηθούν οι ξεναγοί. Και διαβάζοντας την μου ήρθε και μια ιδέα παραπέρα ..

Μια κίνηση των Ελλήνων bloggers..
για διεκδίκηση των όσων μας ανήκουν!

Kάποιος από σας με περισσότερες από μένα γνωσεις σε πισι και ιντερνετικα θέματα δεν θα μπορούσε να συντάξει μια επιστολή και να μαζευτούν υπογραφες???
¨Αμα θέλουμε μπορούμε να συσπειρώσουμε το παγκόσμιο μπλογκοχωριό να ενωσει δυνατή φωνή μαζί μας!
Τι λέτε? Αρη αναλαμβάνεις τη σύνταξη του κειμένου? Οσιρις το design και την προώθηση?
μη γελάτε! Το Θέμα είναι σοβαρό! I mean it! αλλοιώς απειλώ να με δείτε μεθαύριο στα εγκαίνια του Νεου Μουσείου της Ακρόπολης με πανώ και η εικόνα μου να κανει γυρω τα διεθνή κανάλια! Θα μ αφήσετε μόνη στην προσπάθεια μου αυτή?

Υγ Αρη περιμένω απόψεις .. παρά την κατάχρηση του χώρου σου που έκανα με όλο το θάρρος :)

Aristodimos είπε...

Συμφωνω με τις απόψεις ολων σας...
Δεν ειμαστε λιγοι λοιπον αυτοι που θα μπορουσαμε να προωθήσουμε την ιδέα της xeimwniatikhliakada που είπε να μαζέψουμε υπογραφές.

Δημιούργησα λοιπον την ανάλογη σελίδα οπου μπορουμε ολοι να υπογράψουμε και μετα να τις προωθήσουμε δεόντως.

Μπορειτε να υπογράψετε εδω:

www.gopetition.com/online/28696/sign.html

Ευχαριστω πολυ την xeimwniatikhliakada μα και ολους εσας.

Αρης

Ανώνυμος είπε...

Αρη, επειδή η ύπαρξη του petition site μπορει να μην διαβαστεί από όποιους δεν διαβάζουν όλα τα σχόλια πριν αφήσουν το δικό τους, μήπως θα ήταν ποιο φανερή αν μπει σε update της ανάρτησης?
;-D

marianaonice είπε...

Mόλις υπέγραψα!
Πολύ ωραία πρωτοβουλία!
Μπράβο Άρη μου!!

Θα φροντίσω να το προωθήσουμε.
Καλό ξημέρωμα!!

Καραβάκι είπε...

Άρη μου έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση.Ας ευχηθούμε να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της Μελίνας.Σε φιλώ και σ' αγαπώ πολύ!Την καλημέρα μου καπετάνιε!

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Καλημέρα Άρη μου!

Πολύ χαίρομαι γι’ αυτό που έχεις κάνει. Μακάρι να ενωθούν οι φωνές όλων μας! Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τα κομμάτια που μας έκλεψαν σε αντίγραφα από γύψο στο νέο μουσείο της Ακρόπολης…και να ξέρεις ότι υπάρχουν και βρίσκονται κάπου αλλού!

Έχω υπογράψει και θα προωθήσω τη σελίδα μέσω του κανονικού μου email σε όλους όσους γνωρίζω.

Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα! Πολλά φιλιά!

------ είπε...

καλησπέρα σας...θα το πω το βραδυ στην εκπομπή μου ...
με αυτο θα ξεκινήσω στις 10 και τεταρτο....θα διαβασω το κειμενο σας και μετα θα τους πω να παρουν χαρτι και μολύβι να γραψουν τη διευθυνση!!!!!
ειμαστε εντάξει;;;
σας φιλώ όλους και ιδιαιτερα τη Λιακαδιτσα, τη Μαιρη και τη Μαριαννα

Ανώνυμος είπε...

Από μένα όχι μόνο εντάξει αλλά και ενα μεγάλο ευχαριστώ Νανούκα μου.
Θα συντονιστώ νωρίς νωρίς...
Φιλάκια Ακαπνα!

marianaonice είπε...

Φιλιά και από εμένα Νανά μου!!
Θα συντονιστούμε απόψε πλέον εγκαίρως...
:)))

Aristodimos είπε...

Νανα Τσουμα ,

Σας ευχαριστω για την ανταπόκρισή σας ....
Σιγουρα θα συντονιστουμε ολοι...

Αρης

issallos είπε...

εδω μεσα καποιοι φοβουνται να πουν ανοιχτα πως ειναι ανθελληνες...ισως δεν το ξερουν ουτε οι ιδιοι.....Περιμενατε απο την Μελινα να βγαλει το φιδι απο την τρυπα.....ακομα και τωρα μετα τον θανατο της .....τι να σας πω;
Καλοκαιρι ε;σιγα μην χαλασετε φαια ουσια.....!!!!
....ενα εχω να σας πω !!!!
Εχουμε τετρασια δυναμη εδω μεσα..
Κανονικα θα επρεπε να γεμισει το μπλογκ με ενα σημα και μια φωνη..
δεν ειμαστε greece (γραικοι) ειμαστε Ελληνες και την χωρα μας ειναι καιρος να την ξαναγραψουμε για μας και τους ξενους HELLAS....
και τα λαμογια καλα θα κανουν να σωπασουν και να αφησουν τις γαλιφιες και τα δηθεν.....οχι ρε σεις δεν φταινε οι Αγγλοι ...που τα χουν τα μαρμαρα και τα λιμπιζονται.....εμεις φταιμε που σας αφηνουμε να κουνιεστε και να λυγιεστε και δεν σας περνουμε το κεφαλι να γλυτωσει ο τοπος απο την βρομια σας !!!

...Αρη αμα νομιζεις οτι βγαζω πολυ χολη.....σβησε με ...εγω το χρεος μου το εκανα απο την Πυλη μου και σας ευχαριστω για την προσπαθεια που κανετε.....!!!
Γεια χαρα !!!

dyosmaraki είπε...

Πληροφορήθηκα αυτή τη πρωτοβουλία από το σχόλιό σας στο blog της Roadartist.
Στηρίζω την πρωτοβουλία αυτή και θα ετοιμάσω σχετική ανάρτηση για να πληροφορηθούν και άλλοι για αυτή τη κίνηση.
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στον τόπο που τα γέννησε.
Χαίρομαι επίσης για την αναφορά στην συμβολή της Μελίνας και στο όραμά της, κάτι το οποίο έχει παραγκωνιστεί σε όσες αναφορές ακούγονται από τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες.
Την καλημέρα μου

Aristodimos είπε...

Καλε Μου Ισσαλλε,

Δεν εχω κανένα λόγο να σβήσω το σχόλιό σου... Η γνώμη του καθενός ειναι σεβαστη εφ όσον δεν θίγει και δεν προσβάλει την προσωπικότητα των αλλων...

Το μόνο που εχω να σου πω ειναι οτι εισαι αδικος...
Σαφως και δεν περιμέναμε τα εγκαίνια του μουσείου για να αναδείξουμε το θεμα... Και μιλαω για εμενα προσωπικά (δεν ξερω τι κανουν ολοι οι αλλοι)...

Μπορεις να ριξεις μια ματια στην ανάρτηση αυτη και στην ημερομηνία της για να καταλάβεις τι εννοω...

Σ ευχαριστω για την παραπομπή απο την Πυλη σου .

Αρης

Osiris είπε...

Την καλημέρα μου.

Δημιούργησα ένα blog για τον Παρθενώνα, εδώ.

Θα δημοσιεύω εκεί, όλα τα σχετικά με το θέμα. Βέβαια, τα κείμενα είναι χωρίς διόρθωση ακόμη, γιατί έχω πάρα πολύ δουλειά σήμερα.
Ελπίζω το βράδυ να έχω τελειώσει.

Fair Winds
;)

Aristodimos είπε...

Καλέ μου φιλε Osiris ,

Πολυ καλη η ιδεα σου και ευχαριστω για την ενημέρωση...

Σου εστειλα e-mail σχετικα και πιστευω να σε βοηθησει στην προσπάθειά σου.
Μακαρι κι αλλοι ν ακολουθησουν...

Ευχαριστω

Αρης

eirini είπε...

Πολύ καλή κίνηση!!!
Ας υπογράψουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε παιδια!

Σταυρούλα είπε...

Καλησπέρα!Πολύ καλή η ιδέα να συγκεντρωθούν υπογραφές για την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρων στον τόπο τους,συγχαρητήρια.Πέρα από την υπογραφή μου έβαλα και παραπομπή στο μπλογκ μου για την σελίδα των υπογραφών.Ενα μπράβο αξίζει και στην Νανά Τσούμα για την πρωτοβουλία της να παρουσιάσει το θέμα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Aristodimos είπε...

Ειρηνη μου,
ετσι ειναι... οσοι περισσότεροι τοσο πιο δυνατα θ ακουστει η φωνή μας.

Σταυρουλα ,

Καλως ηρθες και σ ευχαριστω πολυ για την παραπομπή...

Αρης

mar9659 είπε...

Επιτέλους υπέγραψα!!ξεκόλλησε. Ο ΕΠΙΜΈΝΩΝ ΝΙΚΆ!!Σας αξίζουν συγχαρητήρια για όλη αυτή την προσπάθεια!! Ας ενωθούμε όλοι σαν μια φωνή να ακουσθούμε εκεί που πρέπει.... και αυτό μόνο εμεις ως Έλληνες ξέρουμε να το πράττουμε καλά όταν χρειασθεί!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αύριο τα μάτια όλων μας στραμμένα κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Αντιγράφοντας τη roadartist: "Είναι ΠΟΛΥ σημαντική στιγμή αυτή .. άλλοι άνθρωποι την οραματίστηκαν, αγωνίστηκαν και δε πρόλαβαν να την ζήσουν.. " θεωρώ πως ανήκουμε στους πολύ τυχερούς που ζούμε τουτη τη μεγάλη στιγμή. Με σεβασμό ας μείνουμε να απολαύσουμε αυτό το σημαντικό γεγονός, την ιερή στιγμή και να μην αφεθούμε σε ανώφελες αντιπαραθέσεις.

Παράλληλα κινητοποιούμαστε ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα, για αύριο... για τα παιδιά μας....

΄Αρη μου ήδη έχω προωθήσει το μέιλ σου
Καλό σου ξημέρωμα,

Φιλί και Γλαρένες αγκαλιές

Maria Tzirita είπε...

Πάντα εδώ είμαι Άρη μου, συγχαρητήρια γι άλλη μια φορά για την εξαιρετική ευαισθησία σου. Να, κάτι τέτοια με κάνουν να νιώθω περήφανη που είμαι ελληνίδα....κάποιοι άνθρωποι σαν εσένα! Σε γλυκοφιλώ...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Γειά σου Αρη μου
Σε ευχαριστώ για την παρώτρυνση ν' αναρτήσουμε στον ΠΗΓΑΙΜΟ το θέμα με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
Για πέρασε να διαβάσεις κάποιες ιδιαίτερα αξιόλογες παρεμβάσεις .Νομίζω ότι δεν πρέπει να λείψει η δική σου νηφάλια τοποθέτηση.
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.plogs.gr

Lilith είπε...

Τι να πω...
Τα είπατε όλα!
Δυστυχώς το χέρι της Αγγλίας δύσκολα αφήνει να της φύγει κάτι που κρατά.
Αυτό όμως, πιστεύω ότι στο τέλος θα αναγκαστεί να το αφήσει!
Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία (Χειμωνιάτικη Λιακάδα, Άρη, Όσιρη).
Πάω να υπογράψω το petition!

Γιώτα είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα να έχεις... 'Ομορφο Καλοκαίρι να περάσεις όπως το ονειρεύεσαι...
Καθυστέρησα να σου αφήσω σχόλιο, αγχωμένη κι εγώ τις μέρες των εξετάσεων (το έλεγα και δεν το πίστευα για άλλους!) ήμουν και δεν ήμουν στο διαδίκτυο κανονικά...
Υπέγραψα όμως και έβαλα το μήνυμά σου σε εγγραφή μου, όπως είδες!
Να είσαι πάντα καλά 'Αρη!

Glayki είπε...

σε ευχαριστώ χωρίς πολλά λόγια!:)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Καραβάκι είπε...

Εγώ είμαι περήφανη που έχω φίλους σαν εσένα Άρη μου και τον Όσιρι.Είσαστε και οι δυο πολύ τρυφεροί άνθρωποι και μπορείτε να αντέξετε στους αγώνες.Γιατί έχετε και πίστη και δύναμη μεγάλη μέσα σας.Θα ευχηθώ να πάνε όλα καλά,κι ο καθένας ταπεινά και σιγαλά να κάνει τον δικό του αγώνα.Την αγάπη μου!Και πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Πότε (θα μας τα επιστρέψουν) ?????
Καλησπέρα !

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση Άρη!
Έλα από το μπλογκ μου, σε περιμένει το βραβείο σου!

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

η μονη τους δικαιολογια ηταν οτι δεν ειχαμε τον καταλληλο χωρο στεγασης και φροντιδας...
δικαιολογια τωρα δεν υπαρχει...
ποναω σαν ελληνιδα οταν βλεπω τα δικα μας κομματια πολιτισμου σε αλλες χωρες...
ειναι κομματι της ιστοριας μας,του πολιτισμου μας και θα επρεπε να βρισκονται εδω...

ευχομαι να επιστρεψουν και αυτα οπως και αλλα...

νεραιδενια καλησπερα Αρη!!!

Καραβάκι είπε...

Καλό μήνα Άρη μου!Γεμάτο φιλιά κα αγκαλιές από Βόρεια!
ΥΓ. Η θάλασσα πρέπει να είναι μαγεία τούτον τον μήνα.Να την απολαύσεις!Και να κάνεις και μερικές βουτιές για μας που ακόμη έχουμε κρύο εδώ πάνω.

Ανώνυμος είπε...

diazepam 10 mg diazepam tablets dosage - buy valium online in the usa

Ανώνυμος είπε...

ativan cost ativan 10 mg - ativan children

Ανώνυμος είπε...

generic ativan ativan and alcohol bluelight - many 1mg lorazepam get high

Ανώνυμος είπε...

diazepam 10mg what does valium do for you - diazepam oral dose

Ανώνυμος είπε...

valium antidepressant roche valium price - buy valium online india

Ανώνυμος είπε...

order alprazolam no prescription xanax get you high - xanax no prescription no membership

Ανώνυμος είπε...

diazepam 10 mg side effects of diazepam 10 mg - order diazepam india

Ανώνυμος είπε...

ativan pills happens overdose ativan - ativan given intravenously

Ανώνυμος είπε...

ativan 2mg apo-lorazepam 1 mg side effects - ativan withdrawal fever

Ανώνυμος είπε...

alprazolam mg xanax withdrawal addiction - xanax and alcohol recovery

Ανώνυμος είπε...

soma without prescription soma drug generic - carisoprodol image

Ανώνυμος είπε...

ambien online sleepwalking talking ambien - ambien side effects rage

Ανώνυμος είπε...

order soma carisoprodol 350 mg listaflex - carisoprodol 350mg

Ανώνυμος είπε...

cheap zolpidem can order ambien online - ambien cr yellow white

Ανώνυμος είπε...

brand valium xanax vs valium half life - where can i buy valium online uk

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? lorazepam without rx - cheap lorazepam http://www.ativanonlineoffer.com/#cheap-lorazepam

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? prednisone cost - prednisone drug http://www.ourdailybreadmarket.net/#prednisone-drug

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? soma no prescription - order soma online http://www.emprendiendoideas.com/#order-soma-online

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? cheap ventolin online - generic ventolin online http://www.ventolinforsaleonline.com/#generic-ventolin-online

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? soma online pharmacy - soma pills http://www.emprendiendoideas.com/#soma-pills

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? reductil online - meridia price http://www.meridiaordernow.com/#meridia-price

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? order ativan - ativan without prescription http://www.ativanonlineoffer.com/#ativan-without-prescription

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? buy prednisolone - buy prednisolone online http://www.ourdailybreadmarket.net/#buy-prednisolone-online

Ανώνυμος είπε...

LoxIcomomib discount buspar - generic buspar http://www.busparspecialoffer.com/

Ανώνυμος είπε...

LoxIcomomib ativan online pharmacy - order ativan online no prescription http://www.lorazepamonlinesales.com/

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? acomplia uk - buy acomplia rimonabant http://www.a6soft.com/#buy-acomplia-rimonabant

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? buy ventolin - buy ventolin online http://www.ventolinforsaleonline.com/#buy-ventolin-online

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? buy ventolin - buy ventolin online http://www.ventolinforsaleonline.com/#buy-ventolin-online

Ανώνυμος είπε...

Blogger: Ανομολογητα - ?????????? ??????? ativan sale - buy cheap ativan online http://www.ativanonlineoffer.com/#buy-cheap-ativan-online

Ανώνυμος είπε...

Hi, MoxoredapeTox sumatriptan price - sumatriptan no prescription http://www.oparticular.net/#sumatriptan-no-prescription

Ανώνυμος είπε...

Drug Free Myspace order prednisone - order prednisone online http://www.prednisone4sale.com/#order-prednisone-online

Ανώνυμος είπε...

Yayo Drugs acomplia pills - buy rimonabant online no prescription http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-rimonabant-online-no-prescription

Ανώνυμος είπε...

Definition For Psychotropic Drugs acomplia pills - buy rimonabant online no prescription http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-rimonabant-online-no-prescription

Ανώνυμος είπε...

Wallaceburg Drug Bust acomplia no prescription - generic rimonabant http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#generic-rimonabant

Ανώνυμος είπε...

Hello, generic lipitor no prescription - lipitor without prescription http://www.costoflipitoronline.net/#lipitor-without-prescription

Ανώνυμος είπε...

advitleva premarin for sale - premarin medication http://www.premarindiscount.com/

Ανώνυμος είπε...

advitleva buy propecia no prescription - cheap propecia online http://www.bestpricefinasteride.com/

Ανώνυμος είπε...

Autism Medicines topamax medication - where to buy topamax http://www.topamaxbetterprice.com/

Ανώνυμος είπε...

Cyprus Drug Travellers Guide meridia online no prescription - sibutramine online no prescription http://www.meridiaonlineorder.net/#sibutramine-online-no-prescription , [url=http://www.meridiaonlineorder.net/#meridia-pills-for-sale ]meridia pills for sale [/url]

Ανώνυμος είπε...

tfv [url=http://www.plavixbuynow.net/#discount-plavix ]cheap generic plavix [/url] - buy generic plavix - clopidogrel 75 mg http://www.plavixbuynow.net/#buy-plavix ,

Ανώνυμος είπε...

sob buy gabapentin 300mg - cost of gabapentin http://www.neurontinonlinesales.net/#cost-of-gabapentin , [url=http://www.neurontinonlinesales.net/#purchase-gabapentin-online ]purchase gabapentin online [/url]

Ανώνυμος είπε...

rvb order clomid online no prescription - clomiphene online pharmacy http://www.costofclomidonline.net/#clomiphene-online-pharmacy , [url=http://www.costofclomidonline.net/#clomiphene-online ]clomiphene online [/url]

Ανώνυμος είπε...


4 Buy Duloxetine - cymbalta without prescription http://www.cymbaltaduloxetineorder.net/#cymbalta-without-prescription, [url=http://www.cymbaltaduloxetineorder.net/#cymbalta-without-prescription]Cymbalta 60mg[/url]

Ανώνυμος είπε...

6, provigil without prescription - cheap modafinil http://www.provigilonlinediscount.com/#provigil-without-prescription, [url=http://www.provigilonlinediscount.com/#order-provigil-online]provigil no rx[/url]

Ανώνυμος είπε...

ooo!!! Cheap Topamax - cheap topiramate http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-no-prescription, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#topamax-no-prescription]Topamax No Prescription[/url]

Ανώνυμος είπε...

2013 zyban pills - zyban no prescription http://www.wellbutrinforsaleonline.net/, [url=http://www.wellbutrinforsaleonline.net/]zyban without prescription [/url]

Ανώνυμος είπε...

Hi, buy generic imitrex - imitrex online pharmacy http://www.degordoagalan.com/, [url=http://www.degordoagalan.com/]order imitrex online [/url]

Ανώνυμος είπε...

1, [url=http://www.onlinecelebrexdeal.net/]Celecoxib 200mg[/url] - Celecoxib Cost - celebrex cost http://www.onlinecelebrexdeal.net/.

Ανώνυμος είπε...

2, [url=http://www.doesprozacwork.net/]Fluoxetine Online[/url] - Buy Prozac - buy generic prozac online no prescription http://www.doesprozacwork.net/.

Ανώνυμος είπε...

Li, neurontin without prescription - neurontin cost http://www.neurontinonlineprice.net/, [url=http://www.neurontinonlineprice.net/]gabapentin cost[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.acompliadietbenefits.net/]acomplia online [/url] - generic acomplia - buy rimonabant http://www.acompliadietbenefits.net/.

Ανώνυμος είπε...

cost of imitrex - purchase imitrex - generic imitrex price http://www.imitrexbenefits.net/.

Ανώνυμος είπε...

6, Sertraline Online - Cheap Sertraline - cheap zoloft http://www.cheapzoloftrx.net/ .

Ανώνυμος είπε...

6, Buy Venlafaxine Online - Buy Effexor - cheap effexor online http://www.costofeffexor.net/

Ανώνυμος είπε...

11, [url=http://gtboy.com/]Doxycycline Medication[/url] - Doxycycline Price - doxycycline for sale http://gtboy.com/ .

Ανώνυμος είπε...

seo google bomb ar carro de ar de carro ar ar carro carro ar

Ανώνυμος είπε...

14, [url=http://www.campvance.com/] Imitrex Cost [/url] - Imitrex Without Prescription - imitrex for sale http://www.campvance.com/ .

Ανώνυμος είπε...

Youг оwn ωritе-up provides eѕtablished benefіciаl tο mе personаlly.
It’s quite informative аnd yоu are clearlу extremely well-infοrmеd in this area.
You possess poρped my sіght tο bе able to differеnt thoughts about this topiс along ωіth intгiguing
and sound articles.
Also see my web site > buy viagra

Ανώνυμος είπε...

Youг own write-up has vеrified necessary to us.
Ιt’s quite educational and you're simply clearly very knowledgeable in this area. You possess opened our face for you to different opinion of this specific subject along with intriguing, notable and reliable articles.

Also visit my web site: viagra
Also see my web site: viagra